Regulament

Program*:

*(in functie de conditiile meteo e posibil ca acest program sa fie modificat – varianta finala va fi publicata cu cel putin 5 zile inainte de start)

21 septembrie 2018:

ora 18,00-21,00 Validare si Inscrieri

22 septembrie 2017:

ora 7,00 – 8,30 Validare si Inscrieri

ora 8,45 – 9,00 Sedinta tehnica

ora 9,00 – 9,15 Verificarea echipamentului

ora 9,30  START Cursa Maraton, Semimaraton si Cros

ora 16,00 Festivitate de premiere

Categorii premiate:

Semimaraton
– Open Masculin / Locurile I – V
– Open Feminin / Locurile I – V
– Categoria Masculin / < 35 ani I – III
– Categoria Masculin / 35 – 50 ani I – III
– Categoria Masculin / > 50 ani I – III
– Categoria Feminin / < 35 ani I – III
– Categoria Feminin / > 35 ani I – III

CROS
– Open Masculin / Locurile I – IV
– Open Feminin / Locurile I – IV

Maraton
– Open Masculin / Locurile I – V
– Open Feminin / Locurile I – V

Regulament concurs:

Pentru participarea la Creasta Cocosului Trail Race  este necesar ca fiecare concurent sa aiba:

 • experiență generală despre munte, pentru toate cursele
 • abilitatea de parcurgere a unui traseu montan de dificultate medie pentru cursa de maraton, semimaraton si abilitatea de parcurgere a unui traseu usor pentru cros
 • bun simț al orientării pe teren montan în condiții de vizibilitate redusă, capacitatea utilizării unei hărți și a informațiilor despre traseu, cunoașterea regulilor de comportament în caz de pericol și urgență în zona montană, pentru ambele curse
 • dovada de fair-play, să înțeleagă și să accepte faptul că oricâte măsuri de siguranța ar lua organizatorii, nu sunt și nu pot fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară aceasta, pentru ambele curse
 • sa inteleaga ca nici o recunoaștere sportivă sub formă de diplome și premii nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor concurenți și să acționeze în consecință atunci când simte sau observă un pericol, pentru ambele curse

Pentru a participa la oricare din curse este esențial:

 • să fie la curent cu lungimea și specificitatea evenimentului și să fie pregătit pentru acesta;
 • să dețină, înaintea cursei, o capacitate reală de autonomie care să îi permită să stăpânească și să abordeze problemele ce pot fi induse de acest tip de cursă;
 • să facă față, chiar dacă este izolat și fără posibilitate de ajutor din exterior, problemelor de natură fizică și psihică generate de oboseala, probleme digestive, dureri și contracturi musculare, articulare și osoase, alimentației reduse;
 • să înțeleagă pe deplin și să accepte ca nu este responsabilitatea organizatorilor sa ajute un alergător să depășească aceste probleme și că pentru acest gen de activități montane securitatea depinde de capacitatea concurentului de adaptare la problemele întâlnite sau avute în vedere.

Competitorii trebuie să aibă cel puțin 18 ani pentru a putea participa la cursa de maraton, semimaraton si 15 ani la cursa de cros. Excepție pot face tinerii care au dovedit reale calități atletice și pentru care este necesar acordul părinților, scris și semnat pe declarația de responsabilitate, care să ateste ca aceștia cunosc condițiile și regulile competiției și sunt de acord cu înscrierea și participarea tinerilor la concurs.

Nu există reguli bazate pe sex. La toate cursele pot participa atât femei cât și bărbați.

Competitorii trebuie să fie de acord cu regulamentul cursei și trebuie să declare pe proprie răspundere că sunt responsabili în totalitate pentru propria condiție pe durata întregii curse.

Organizatorii nu sunt responsabili pentru eventuale accidentări sau evenimente pe parcursul cursei. Organizatorii nu sunt responsabili pentru condițiile meteo.

Taxa de participare: Taxa de inscriere Maraton 120 lei, Semimaraton: 100 lei , Cros: 80 lei

Plata trebuie facuta in contul de la banca BT: IBAN: RO57BTRLRONCRT0436412301 / Asociatia Club Sportiv Vertical Sport.

Taxa de înscriere se returnează parțial (maximum 50% din total, după ce sunt acoperite eventuale cheltuieli suportate de organizatori) doar în cazul accidentării celui înscris, caz în care se prezintă certificat medical sau solicitare scrisă care să ateste cauza, cu minimum 10 zile înaintea startului cursei. Solicitarea pentru returnarea taxei de înscriere se trimite pe email la cctrailrace@gmail.com cu subiectul „returnare taxă inscriere”. nu va fi returnată în caz de anulare/amânare a competiției din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. De asemenea, taxa de participare nu se va returna în caz de abandon, descalificare sau neprezentare la start.

Echipament: Incaltaminte alergare montana, Rucsac alergare montana/borseta, Haina vant,  bentita sau buff, colanti lungi sau sosete lungi pana la genunchi si pantaloni 3 sferturi sau scurti, Bidon 0,5L – apa , 1 gel sau baton energizant

Alimentatie si hidratare: Concurenții au întreaga responsabilitate pentru asigurarea alimentației și hidratării. Organizatorii vor pune la dispoziție puncte de alimentare/hidratare.
Pe traseu pot fi întâlnite izvoare, însa recomandăm tuturor concurenților sa își aducă propria rezerva de apa.
Este interzis ajutorul de orice fel din exterior, excepție făcând punctul de alimentare/hidratare unde concurenții pot primi asistență personală, însa nu alimente și băuturi de la suporteri și spectatori. Spațiul va fi delimitat și marcat de organizatori.

Fotografii, filmari si materiale promotionale: Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la C C T R aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului și a zonei Creasta Cocosului.

Siguranta: Pe traseu vor fi prezenți reprezentați ai Serviciului Public Salvamont care au rolul de a identifica și interveni în eventuale situații care pot pune în pericol siguranța concurenților. Concurenții au obligația de a se supune direct și fără contestație oricăror recomandări sau decizii ale arbitrilor din punctele de control, inchizatorului de cursa sau ale reprezentantilor salvamonutlui, cu riscul eliminării din competiție. Recomandări suplimentare vor fi făcute la ultima ședință tehnică.

Penalizările: Penalizările de timp vor fi adăugate la rezultatul final al concurentului.Contestațiile pot fi depuse până cel târziu la o ora după timpul limită de finish al cursei. O garanție de 300 lei este obligatorie pentru fiecare contestație, aceasta fiind returnată în situația confirmării contestației. Contestațiile sunt analizate și infirmate/confirmate de către o comisie formată din 3 membrii: 1 organizator, 1 salvamont, 1 concurent desemnat înainte de startul cursei.

 • Lipsa echipamentului obligatoriu: 15min penalizare pentru fiecare piesa lipsa.
 • Nerespectarea deciziilor organizatorilor și a reprezentanților Salvamont: descalificare
 • Nepermiterea verificării echipamentului: descalificare
 • Schimbarea numărului: descalificare
 • Nerespectarea sau scurtarea traseului: descalificare
 • Primirea de ajutor din exterior: 20min penalizare
 • Aruncarea gunoaielor:  descalificare
 • Nerespectarea concurenților/organizatorilor/mediului înconjurător:  descalificare
 • Neacordarea de ajutor celor aflați în dificultate/pericol:descalificare
 • Comportament și atitudine periculoasă: descalificare
 • Însoțitor pe traseu în afara zonelor de asistență: 20min

Abandon: Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență care sunt notate pe hartă.

Va dorim spor la antrenamente si sa ne vedem sanatosi la start !

Don`t copy text!