Voluntari

Traseul concursului de alergare montana Creasta Cocosului Trail Race include si un nou traseu turistic de la Breb pana la vf Gutai. Voluntari din Breb, Baia Mare, Cluj si Sibiu au participat la realizarea acestui nou traseu, marcat cu triunghi albastru.

Traseul porneste din localitatea Breb, pe drumul comunal care iese in extremitatea sudica a satului. Drumul trece printre fanete, urcand constant catre vf Pietrosul (Pietraru) 808m. Directia generala a drumului este S-S-V, fiind orientat spre vf Gutai. Din zona Paltinet (de langa stana) o luam pe drumul care traverseaza poiana spre S-V. iar apoi conntinuam spre S-S-V pana intersectam drumul marcat pentru traseul cicloturistic care traverseaza pe la baza Crestei Cocosului. Din acest punct urcam in serpentine pe un drum de TAF pana in locul numit la Steghie. Urmam coama , ajungem intr-o poiana acoperita cu afinis. De aici drumul e inlocuit cu o poteca. Trecem pe langa Pietrele Armenilor, de aici poteca traverseaza pe curba de nivel ascendenta spre V-N-V. Trecem pe deasupra unui izvor si in scurt timp ajungem la gol alpin, intr-o zona larga acoperita cu afinis si ienuparis. Spre NV se vede Piatra Mica. In scurt timp poteca intersecteaza poteca de creasta principala marcata cu banda rosie.

De asemenea a fost nevoie de un efort considerabil si de nu mai putin de 10 voluntari care au participat la actiunea de curatare a potecii de creasta de la vf Gutai pana la Creasta Cocosului, poteca traseului fiind complet acoperita de vegetatie.

Don`t copy text!