Creasta Cocosului

De ce Creasta Cocoșului?

Rezervația Creasta Cocoșului este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, este declarată arie protejată de interes național de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și este cadrul perfect pentru toți cei care știu să aprecieze frumusețea și linștea naturii.

Traseul cursei Creasta Cocoșului este unul excelent pentru trail running, având caracteristicile ideale pentru un eveniment de alergare montană.

Scopul nostru este promovarea sporturilor montane, dar și să aducem această zona specială în atenția practi- canților de alergare montană.

Maramureșul este una din cele mai frumoase regiuni din România. E spațiul în care tradițiile și cultura locului ți se arată la tot pasul prin evenimente, muzică, arhitectură, vestimentație, mâncare și obiceiuri. Maramureșul îl percepi cu toate simțurile!

Urcarea spre Creasta Cocoșului se face pornind din localitatea Breb, un sat de o frumusețe rară, așezat depar- te de agitația marilor orașe. Brebenii sunt niște oameni aparte, gospodari iscusiți, care au păstrat vie amint- irea satului de altădată. Te întâmpină cu inima deschisă și te poftesc să iei parte la îndeletnicirile din ogradă, apoi te invită să deguști din mâncărurile și licorile tradiționale, toate preparate local.

În vecinătatea Rezervației se află mai multe obiective de interes turistic precum:
Biserica de lemn „Sf. Paraschiva” din Desești construită în secolul al XVIII-lea – Patrimoniul Mondial UNESCO Rezervația naturală “Mlaștina Iezerul Mare” (0,5 ha)
Aria protejată “Cheile Tătarului” (15 ha)
Munții Igniș

O asemenea zonă merită promovată în rândul întregii comunități a sportului de munte.

Don`t copy text!